Obama: somajul se va agrava

Duminica, 20 Septembrie 2009, ora 23:19
1505 citiri
Obama: somajul se va agrava

Presedintele SUA, Barack Obama, i-a prevenit pe americani, intr-un interviu difuzat duminica de CNN, ca somajul va mai spori cateva luni in Statele Unite, chiar daca au aparut suficiente semnale care indica faptul ca economia incepe din nou sa creasca, potrivit AFP., scrie NewsIn.

"Vreau sa fiu bine inteles, situatia din piata muncii nu se imbunatati considerabil si ar putea chiar sa se deterioreze usor in urmatoarele cateva luni", a afirmat Obama.

"Si probabil nu vom vedea suficiente locuri de munca noi pentru a tine pasul cu cresterea populatiei pana anul viitor", a completat el, precizand ca in SUA trebuie create in fiecare luna 150.000 de noi slujbe doar pentru a tine pasul cu cresterea populatiei.

Presedintele american a apreciat, insa, ca au aparut suficiente semnale care indica faptul ca economia SUA incepe din nou sa creasca, dupa ce presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, a spus saptamana aceasta ca "foarte probabil" economia SUA a iesit din recesiune.

Obama a incercat in ultimele saptamani sa scoata in evidenta semnalele care indica imbunatatirea situatiei economice, pentru a castiga in popularitate, care a suferit din cauza dezbaterilor aprinse legate de planul sau de reformare a sistemului de sanatate.

Seful statului american a avertizat, in interviu, ca va fi nevoie de timp si de rate inalte de crestere economica pentru a recupera slujbele pierdute in perioada crizei. In legatura cu summitul G20 de la Pittsburgh de saptamana viitoare, Obama a spus ca unul din subiectele importante pentru SUA consta in obtinerea de asigurari ca economia mondiala devine mai echilibrata.

"Nu ne putem intoarce la epoca in care chinezii sau germanii sau alte state ne vindeau orice, iar noi ne imprumutam masiv, fara sa le vindem ceva", a mai afirmat el. 

#americani, #obama, #somaj, #usa , #stiri Barack Obama