Obama "se ia" de super-bogati. Vrea sa ii "stoarca" de 600 mld de dolari

Joi, 30 Iunie 2011, ora 11:37
1798 citiri
Obama "se ia" de super-bogati. Vrea sa ii "stoarca" de 600 mld de dolari

Tot Wall Street-ul fierbe. Barack Obama vrea sa mareasca veniturile din taxe aplicate bogatilor si super-bogatilor Americii cu 600 de miliarde de dolari.

Miscarea este obligatorie, venind in urma intelegerii de a creste veniturile pentru a reduce deficitul bugetului federal.

Scopul? Evitarea scaderii ratingului SUA, a dobanzilor mai mari la credite, a deprecierii respectului global fata de SUA si a unei piete de capital deteriorate, relateaza Forbes.

Dar masurile nu sunt usor de digerat. Reducerea averilor bogatilor prin cresterea impozitarii poate afecta actele de caritate realizate de acestia.

In acest moment, se poate deduce 30% dintr-o suma donata din venit. Cu siguranta ca vor exista proteste legate de faptul ca masura lui Obama va reduce veniturile organizatiilor nonprofit care se vor confrunta cu reducerea donatiilor publice.

Mai mult, sistemul contabil al companiilor va fi complet modificat.

Obama, "baiatul rau"

In acest moment, republicanii doresc o reducere a impozitelor aplicate companiilor, asa ca masura lui Obama va fi foarte dificil de implementat.

 

Sistemul de impozitare american a avut pana acum portite, fapt ce a ajutat la aparitia multor miliardari. Multi considera acest tratament special ca fiind injust.

De asemenea, impozitele speciale care se doreau a stimula prin subventii explorarea si forarea de titei brut in urma cu multe decenii nu mai sunt necesare pentru incurajarea gigantilor petrolieri.

Acestia au facut profituri de 36 de miliarde de dolari in primele 3 luni ale anului.

Obama considera ca firmele mari ar trebui sa plateasca impozite pe masura din banii pe care ii fac din exploatarea pamanturilor si apelor nationale.

Mai mult, costul producerii unui baril de petrol anul trecut a fost de 11 dolari, a sasea parte din pretul mediu primit de aceste companii pentru un baril, adica 72 de dolari.

Este foarte probabil ca Obama sa inceapta un program de educare a populatiei din care toata lumea sa inteleaga ce sacrificii trebuie facute de fiecare in parte.

Miza este mare. Evitarea default-ului tarii si reducerea datoriei Guvernului SUA, in primul rand.

Se pare ca Obama va fi vazut in perioada urmatoare ca "baiatul rau" in incercarea sa de a energiza opinia publica.

#cei mai bogati, #impozit avere, #obama, #obama razboi, #razboi, #sua faliment, #top bogati , #stiri Barack Obama