Obama promite rezolvarea problemelor SUA

Luni, 08 August 2011, ora 23:24
1376 citiri
Obama promite rezolvarea problemelor SUA

Problemele economice cu care se confrunta SUA pot fi rezolvate, insa e nevoie de vointa politica, a declarat presedintele american, Barack Obama, informeaza Mediafax.

Obama a anuntat ca va face propriile recomandari "in saptamanile urmatoare" pentru reducerea deficitului si le-a cerut adversarilor sai republicani sa accepte cresterea impozitelor pentru americanii cei mai bogati.

Aceasta este prima aparitie publica a presedintelui de la decizia istorica a agentiei Standard & Poor's, vineri, de a reduce ratingul primei economii mondiale de la AAA la AA+. 

"Indiferent ce spun unele agentii, tara noastra a fost si va fi intotdeauna o tara de rating AAA", a declarat Obama in cadrul unei alocutiuni la Casa Alba, insistand asupra faptului ca investitorii mondiali continua sa vada economia americana ca pe una dintre cele mai sigure.

Presedintele a recunoscut insa ca disputele intre partide la Washington submineaza eforturile de rezolvare a problemei economiei americane si le-a cerut democratilor si republicanilor sa isi uneasca eforturile pentru a gasi o solutie echilibrata la deficitul enorm al tarii care ar urma sa ajunga la 1.600 de miliarde de dolari in 2011.

"Vestea buna este ca problemele economice pot fi rezolvate rapid si stim ce trebuie sa facem pentru a le rezolva", a asigurat presedintele american.

Potrivit lui, solutia la problema deficitului este cresterea impozitelor pentru americanii cei mai bogati concomitent cu taieri bugetare moderate in programe federale ca asigurarile de sanatate pentru persoanele in varsta.

"Recurgerea la aceste reforme nu necesita decizii radicale. Acest lucru necesita bun simt si compromis", a declarat el.

Barack Obama a propus deja aceasta formula in cadrul negocierilor complicate privind ridicarea plafonului datoriei de stat, care au condus in extremis la un acord saptamana trecuta. Dar republicanii au refuzat categoric orice crestere a impozitelor.

#barack obama, #criza sua, #deficit, #economie sua, #sua , #stiri Barack Obama