Obama nu renunta la vacanta din cauza crizei

Joi, 11 August 2011, ora 14:46
1540 citiri
Obama nu renunta la vacanta din cauza crizei

Barack Obama nu va renunta la concediu din cauza crizei economice. Acesta va ramane la Martha's Vineyard, o insula din largul coastelor statului Massachusetts, la circa 800 de kilometri de Washington, anunta Mediafax.

Mai multi comentatori i-au cerut lui Obama sa ramana la Washington si sa convoace Congresul, aflat in vacanta parlamentara, pentru a discuta despre noi mijloace de creare de locuri de munca si de relansare a cresterii economice.

"Nu cred ca americanii ar avea rezerve in legatura cu faptul ca presedintele va petrece un timp cu familia sa", a declarat miercuri purtatorul de cuvant al Casei Albe, Jay Carney, adaugand ca Barack Obama lucreaza permanent pentru rezolvarea dosarelor economice.

" Notiunea de vacanta prezidentiala nu exista: presedintia te insoteste oriunde mergi. Se va afla in comunicare directa si constanta si va avea sedinte periodice cu echipa sa de securitate nationala si cu echipa economica ", a adaugat Carney. "Si, desigur, va fi in masura sa revina (la Washington) daca va fi necesar. Nu este asa de departe", a spus el.

Obama si-a intrerupt de mai multe ori vacantele in trecut. Cu doi ani in urma, el a parasit Martha's Vineyard pentru a asista, la Boston, la inmormantarea prietenului si mentorului sau politic, senatorul Edward Kennedy.

In timpul vacantei de Craciun din 2009, cand se afla in Hawaii, a fost criticat pentru ca a reactionat cu intarziere la tentativa de atentat comisa de un tanar nigerian la bordul unui avion Amsterdam - Detroit.

Barack Obama a devenit tinta unor critici neobisnuite in presa, dupa diferendul cu congresmenii republicani in legatura cu cresterea plafonului de indatorare al Statelor Unite. El a afirmat ca va prezenta, in urmatoarele saptamani, un nou set de masuri pentru crearea de locuri de munca si reducerea deficitului.

#barack obama, #presedinte sua, #vacanta obama, #concediu barack obama , #stiri Barack Obama