Obama: Misiunea NATO va continua in Libia

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 18:54
1159 citiri
Obama: Misiunea NATO va continua in Libia

Misiunea NATO in Libia va continua "atat timp cat libienii vor fi amenintati", va declara marti presedintele Statelor Unite, Barack Obama, cerandu-le fortelor loiale regimului Kadhafi sa "depuna armele", conform Mediafax.

"Atat timp cat libienii vor fi amenintati, misiunea condusa de NATO pentru a-i proteja va continua. Iar cei care continua sa reziste trebuie sa inteleaga ca fostul regim s-a sfarsit si ca este timpul sa depuna armele si sa se alature Libiei noi", va adauga liderul american in cadrul unei intalniri a "prietenilor Libiei" cu ocazia Adunarii Generale a ONU de la New York, conform Casei Albe.

Presedintele Barack Obama va anunta marti ca ambasadorul Statelor Unite in Libia "se va intoarce la Tripoli" pentru a redeschide reprezentanta diplomatica americana in capitala libiana, potrivit textului difuzat de Casa Alba.

"Astazi, sunt in masura sa anunte ca ambasadorul nostru se intoarce la Tripoli. In aceasta saptamana, drapelul american, care a fost coborat inainte ca ambasada noastra sa fie atacata, va fi ridicat din nou (si va flutura) pe ambasada redeschisa", va preciza liderul american.

Obama va cere, de asemenea, organizarea de "alegeri libere si corecte" in Libia, la incheierea perioadei de tranzitie.

"Stim cu totii de ce are nevoie Libia. O tranzitie in buna desfasurare. Noi legi si o Constitutie care sa faca posibila respectarea statutului de drept. Partide politice si o societate civila solida. Si, pentru prima data in istoria libiana, alegeri libere si corecte", va declara Obama.

#nato, #sua, #sua libia, #nato libia, #razboi libia, #obama, #terorism , #stiri Barack Obama