Obama, in vacanta la Martha's Vineyard

Duminica, 15 August 2010, ora 01:04
1479 citiri
Obama, in vacanta la Martha's Vineyard

Presedintele american, Barack Obama, va petrece impreuna cu familia sa zece zile de vacanta la Martha's Vineyard, in Massachusetts, a anuntat, vineri, Casa Alba, potrivit Mediafax.

Barack Obama, sotia sa, Michelle, si cele doua fiice ale lor, Malia si Sasha, "se vor bucura sa revina la Martha's Vineyard pentru a petrece un timp in familie, dupa o luna iulie activa si productiva", se arata intr-un comunicat al Presedintiei americane, care precizeaza ca familia Obama se va afla in vacanta intre 19 si 29 august.

Locul unde va fi cazata familia prezidentiala nu a fost precizat , insa in vara anului trecut ei si-au petrecut vacanta intr-o vila, inconjurati de masuri de securitate exceptionale. In cursul vacantelor anterioare, Obama a jucat golf si a facut exercitii fizice.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Robert Gibbs, a afirmat insa vineri ca vacanta este un concept relativ pentru liderul celei mai mari puteri mondiale.

"Am auzit multe reprosuri (din partea ziaristilor), care si-au vazut spulberate vacantele in Hawaii", a spus el, referindu-se la concediul petrecut de familia Obama in Hawaii de Craciun, cand un tanar nigerian a incercat sa arunce in aer un avion de linie in apropiere de Detroit.

Obama si-a intrerupt si concediul de anul trecut de la Martha's Vineyard dupa decesul senatorului Edward Kennedy, unul dintre principalii sai sustinatori in campania prezidentiala. In 2009, familia Obama a fost criticata pentru ca a ales, in plina recesiune economica, o destinatie de vacanta unde pretul resedintelor este de ordinul milioanelor de dolari.

In fata unei alte crize, cea creata de poluarea din Golful Mexic, presedintele si familia sa au decis sa petreaca zilele de sambata si duminica in Florida, pentru a-si demonstra solidaritatea cu locuitorii din regiune.

Ei vor merge sambata la Panama City, statiune balneara din nord-vestul Floridei, unde plajele au fost acoperite de titei dupa scufundarea, in aprilie, a platformei petroliere Deepwater Horizon.

Dupa ce va participa la discutii cu reprezentantii oamenilor de afaceri locali, Obama urmeaza sa fie prezent la o serie de alte evenimente la Milwaukee (Wisconsin), Los Angeles (California), Seattle (Washington), Columbus (Ohio) si Miami (Florida).

Casa Alba a anuntat ca el urmeaza sa fie prezent la 29 august, la incheierea vacantei, la New Orleans, in Louisiana, pentru a marca implinirea a cinci ani de la producerea uraganului Katrina. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#obama, #presedinte americana, #concediu , #stiri Barack Obama