Obama este considerat inamicul afacerilor de 77% dintre investitorii din SUA

Vineri, 22 Ianuarie 2010, ora 15:24
1664 citiri
Obama este considerat inamicul afacerilor de 77% dintre investitorii din SUA

Un numar de 77% dintre investitorii din Statele Unite il considera pe presedintele Barack Obama un inamic al afacerilor si ii pun la indoiala capacitatea de a gestiona o criza financiara, potrivit unui sondaj realizat de Bloomberg.

Astfel, 77 din fiecare 100 de investitori si analisti americani considera ca Obama este "prea anti-afaceri", iar patru din cinci au "putina incredere" sau nu cred deloc in capacitatea presedintelui de a aborda o situatie financiara dificila, potrivit Mediafax.

La sondaj au participat investitorii si analistii abonati la serviciile Bloomberg.

Totodata, doar 27% dintre investitori il vad intr-o lumina favorabila pe Obama, fata de 32% in sondajul anterior, derulat in octombrie 2009.

"Investitorii nu mai simt ca pot avea incredere in propriile instincte atunci cand isi asuma riscuri", spune un participant la sondaj, director executiv al unei case de brokeraj din New York.

El considera ca scaderea popularitatii presedintelui printre bogatii Americii este cauzata in principal de eforturile sale de a reduce bonusurile si salariile mari, de faptul ca reforma din sanatate este considerata o prioritate mai importanta decat crearea de noi locuri de munca, si de intentia de a cere taxe suplimentare "bogatilor sau avantajatilor".

Un analist al Wells Fargo Securities, de asemenea respondent la sondajul Bloomberg, argumenteaza ca Obama "poarta un razboi constant" cu sistemul bancar, "folosind bancherii nesimtiti si alte buruieni pentru a descrie un model de afaceri care sustine o mare parte din economia americana". 

#obama, # afaceri, # investitori, # sua , #stiri Barack Obama