Obama apara masurile pe care le-a intreprins pentru relansarea economiei

Marti, 21 Iulie 2009, ora 10:22
960 citiri
Obama apara masurile pe care le-a intreprins pentru relansarea economiei

Presedintele american, Barack Obama, si-a aparat luni actiunile economice intreprinse in primele sase luni ale mandatului prezidential, explicand ca a "stins incendiul" pe care il reprezenta criza, recunoscand totodata ca mai sunt foarte multe de facut pentru a stabiliza situatia.

"Cred ca ne-am indepartat de prapastie. Cred ca am stins incendiul", a declarat Obama, care se confrunta cu primele semne de indoiala din partea americanilor in ceea ce priveste politica sa economica. "Analogia pe care o folosesc uneori, este ca aveam o casa superba si ca aceasta a luat foc.

Am ajuns aici si am fost nevoiti sa folosim furtunul pentru incendii.

Focul a fost stins, dar am descoperit ca trebuie refacuta structura, reparat acoperisul, sistemul de incalzire nu mai functioneaza si iata ca am intarziat cu platile", a precizat acesta, citat de PBS.

Aceste lucrari mari, demarate cu "resursele noastre limitate" vor "dura o anumita perioada", a recunoscut el.

"Nu am scapat de probleme si nimeni nu este mai constient decat mine de perioada grea pe care oamenii o traverseaza in acest moment", a explicat liderul american, citat de Mediafax.

Obama a invocat masurile pe care administratia sa le-a luat in vederea relansarii economiei, si initiativa sa de a regulariza activitatile financiare pentru a impiedica asumarea de riscuri foarte mari, care au contribuit semnificativ la declansarea crizei.

"Pentru moment, nu avem impresia ca cei de pe Wall Street au remuscari pentru toate riscurile pe care si le-au asumat: nu avem impresia ca ceea ce s-a intamplat a provocat o schimbare de cultura sau de atitudine, motiv pentru care propunerile de reforma in domeniul reglementarii financiare pe care le-am prezentat sunt importante", a declarat acesta.

Obama a explicat ca nu are nici un regret cu privire la ajutorul financiar pe care statul federal l-a adus marilor institutii financiare, printre care unele banci precum Goldman Sachs, care acum anunta profituri foarte mari, care i-ar putea soca pe americanii afectati de somaj si recesiune.

"Daca nu am fi oprit hemoragia sistemului financiar, situatia ar fi fost foarte grea pentru toata lumea", a adaugat Obama. 

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
#economie, #masuri, #obama, #recesiune, #somaj , #stiri Barack Obama