Numarul de locuri de munca create in SUA in septembrie a depasit asteptarile

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 16:23
1533 citiri
Numarul de locuri de munca create in SUA in septembrie a depasit asteptarile

Numarul de locuri de munca create in Statele Unite in septembrie este peste asteptari, iar datele pentru lunile anterioare au fost revizuite in urcare, potrivit datelor guvernamentale publicate vineri care reduc temerile ca economia ar putea reintra in recesiune. 

Departamentul Muncii a anuntat ca numarul de locuri de munca din afara sectorului agricol a crescut cu 103.000 luna trecuta, iar rata somajului a ramas la 9,1%, potrivit Mediafax.

O parte din aceasta crestere s-a datorat revenirii la lucru a 45.000 de angajati ai Verizon Communications care au fost exclusi din statisticile lunii august din cauza unei greve.

Potrivit datelor revizuite pentru iulie si august, in cele doua luni au fost infiintate cu 99.000 mai multe slujbe decat s-a raportat initial.

Analistii anticipau ca numarul de locuri de munca a crescut in septembrie cu 60.000, iar rata somajului s-a mentinut la 9,1%. Datele indica faptul ca economia americana, cea mai mare din lume, va evita recesiunea, in pofida evolutiei slabe din aceasta vara.

In sectorul privat au fost infiintate 137.000 de slujbe, cu mult peste cele 42.000 din august, dar in sectorul de stat a avut loc o scadere de 34.000 de posturi.

Situatia nesatisfacatoare a pietei muncii reprezinta o problema majora pentru presedintele Barack Obama, care se indreapta spre o batalie electorala dura pentru obtinerea unui nou mandat prezidential in 2012. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#somaj sua, # locuri de munca sua, # job sua , #stiri Barack Obama