Noile sanctiuni impotriva Rusiei vor viza indivizi, companii, dar si importurile militare

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 15:22
1557 citiri
Noile sanctiuni impotriva Rusiei vor viza indivizi, companii, dar si importurile militare

Noile sanctiuni indreptate impotriva Moscovei pentru rolul sau in criza ucraineana vor fi dezvaluite luni, a anuntat presedintele american Barack Obama, precizand ca acestea vor viza persoane individuale, companii si importurile rusesti de materiale militare de varf, relateaza agentiile internationale de presa.

Europenii reuniti la Bruxelles ar urma de asemenea sa anunte pe parcursul zilei o inasprire a sanctiunilor lor, in coordonare cu Washingtonul. "Noile sanctiuni americane au la baza sanctiunile existente deja', a subliniat Barack Obama in cursul unei conferinte de presa la Manila, ultima etapa a turneului sau asiatic.

Seful de la Casa Alba a afirmat ca administratia sa face publica o lista de 'persoane private si companii' vizate, cel mai probabil din anturajul presedintelui rus Vladimir Putin, pe care Washingtonul il acuza ca nu respecta acordul incheiat la Geneva in vederea detensionarii situatiei din Ucraina vecina.

Sanctiunile sporite vor avea in vedere mai ales importurile rusesti de 'materiale de aparare high-tech', potrivit lui Obama, care a denuntat cu o zi in urma la Kuala Lumpur 'provocarile' rusesti ce alimenteaza ambitiile separatiste in estul Ucrainei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sanctiuni Rusia, #criza Ucraina, #conflict Rusia Ucraina , #stiri Barack Obama