Majoritatea americanilor ar lasa GM si Chrysler sa falimenteze

Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 10:45
1119 citiri
Majoritatea americanilor ar lasa GM si Chrysler sa falimenteze

Circa 76% dintre americani considera ca autoritatile ar trebui sa lase constructorii de automobile cu grave probleme financiare General Motors si Chrysler sa falimenteze, in loc sa salveze companiile, potrivit unui sondaj realizat de CNN.

Guvernul SUA a cheltuit peste 17 miliarde dolari in ultimele luni pentru a permite constructorilor auto sa supravietuiasca, insa, in ciuda ajutorului financiar, situatia celor doua companii a ramas incerta.

Acordarea unor noi imprumuturi guvernamentale a fost conditionata de prezentarea unor programe de restructurare viabile, dar planurile prezentate de GM si Chrysler au fost respinse, in martie, de administratia presedintelui SUA, Barack Obama.

Sondajul, realizat telefonic de CNN si Opinion Research Corporation pe un esantion de 1.023 de persoane, intre 3 si 5 aprilie, a indicat, totodata, ca doar 37% dintre cetatenii SUA sunt dispusi sa cumpere o masina construita de o companie in faliment.

Potrivit Mediafax, in SUA, unul din zece locuri de munca depinde de companiile din sectorul auto, care au 250.000 de angajati directi si sustin alte patru milioane de slujbe la furnizori, dealeri, companii de inchirieri auto.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#gm, # chrysler, # faliment, # probleme, # companii , #stiri Barack Obama