Hillary Clinton a inceput reconcilierile, dupa afacerea WikiLeaks

Sambata, 04 Decembrie 2010, ora 13:28
1272 citiri
Hillary Clinton a inceput reconcilierile, dupa afacerea WikiLeaks

Hillary Clinton, care a contactat zeci de lideri straini dupa scurgerile de informatii de la WikiLeaks, anticipeaza ca va continua acest efort timp de "saptamani", a declarat sambata secretarul american de Stat, potrivit Mediafax.

"Voi continua discutiile (pe aceasta tema) in saptamanile urmatoare", a declarat ea, afirmand cu un zambet ca multe dintre cele 250.000 de telegrame diplomatice americane nu au fost inca exploatate de presa.

Clinton a precizat, de asemenea, ca presedintele Barack Obama a facut "recomandari" administratiei sale cu privire la liderii care sa fie sunati si ca afacerea WikiLeaks este "pe lista" subiectelor care trebuie abordate de el insusi cu sefi de stat si de guvern.

Sefa diplomatiei americane le-a vorbit jurnalistilor la bordul avionului care o aduce la Washington, dupa un turneu in Asia Centrala si Bahrein.

Ea a apreciat ca dincolo de scandalul provocat, publicarea telegramelor a permis sa se vada toata amploarea muncii de analiza si de informare depuse de diplomatia americana.

"Intr-o anumita masura, acest lucru ar putea fi linistitor", a declarat ea, "in pofida frazelor care sunt evidentiate". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hillary clinton, #diplomatie, #wikileaks , #stiri Barack Obama