GM ar putea ajunge in curand la un acord cu sindicatele

Vineri, 15 Mai 2009, ora 14:20
1333 citiri
GM ar putea ajunge in curand la un acord cu sindicatele

General Motors ar putea ajunge in curand la un acord cu sindicatul muncitorilor din industria auto, sub indrumarea Trezoreriei Statelor Unite, ce ar putea rezulta in economii de peste un miliard dolari anual, in urma scaderii costurilor unei ore de lucru, scrie Wall Street Journal.

De asemenea, acordul ar presupune reducerea sumei de 20 miliarde dolari promisa sindicatului pentru acoperirea platilor de asigurari de sanatate, mai arata cotidianul financiar, citand surse apropiate situatiei, citate de NewsIn.

Planul inca urmeaza sa fie discutat, dar GM ar putea finaliza termenii contractului cu sindicalistii saptamana viitoare.

Producatorul auto se asteapta sa reduca fondurile pentru platile asigurarilor de sanatate ale angajatilor pensionati, la aproximativ 10 miliarde dolari, si sa suplimenteze contributia cu o particiaatie de 39% la GM, dupa reorganizarea companiei.

Reducerea costurilor de asigurari de sanatate este un pas important "al falimentului controlat" planuit de Departamentul Trezoreriei pentru GM.

Reprezentantii producatorului auto au refuzat sa comenteze rapoartele din presa, in timp ce purtatorii de cuvant ai sindicatului nu au fost disponibili.

Contractul propus, care ar putea fi respins, ar trebui sa fie aprobat de cei 60.000 de membri ai sindicatului munictorilor GM, care s-ar confrunta cu reduceri salariale puternice si scaderea beneficiilor, in timp ce inca 20.000 de persoane ar putea fi concediate.

GM supravietuieste printr-un ajutor guvernamental de urgenta de 15,4 miliarde dolari. Pierderile totale inregistrate de companie din 2004, ultimul an profitabil, se ridica la 82 miliarde dolari.

Presedintele american Barack Obama a stabilit termenul limita de restructurare la 1 iunie, oferind grupului 60 de zile pentru a se reorganiza fara sa intre in faliment. Acesta a respins planul initial al companiei, de a disponibiliza 47.000 persoane in acest an, pentru a reduce datoriile cu 28,5 miliarde dolari, spunand ca nu este suficient pentru ca grupul sa redevina viabil.

Conform planului de restructurare publicat pe 27 aprilie, GM a decis sa desfiinteze marca Pontiac, sa inchida alte doua fabrici si sa elimine alte 7.000 de locuri de munca pana la sfarsitl anului.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#gm, # faliment, # obama, # economii , #stiri Barack Obama