Germania va gazdui in mai o reuniune G20 pe tema reformei reglementarii sistemului financiar

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 09:26
1157 citiri
Germania va gazdui in mai o reuniune G20 pe tema reformei reglementarii sistemului financiar

Germania va gazdui, in luna mai, la Berlin, o reuniune G20 care va aborda in principal problema reformei reglementarii sistemului financiar, in urma noilor propuneri inaintate de autoritatile din Statele Unite in acest sens, potrivit unui reprezentant al ministerului german al Finantelor.

Totodata, ministrul Finantelor de la Berlin, Wolfgang Schaeuble, a declarat intr-un interviu pentru ziarul Welt am Sonntag ca propunerile lansate in aceasta saptamana de presedintele Statelor Unite, Barack Obama, au crescut sansele ca liderii G20 sa ajunga la un acord international pe tema reglementarii bancilor.

"Este important sa nu ne relaxam acum eforturile pe plan international.

Vom aduce si idei proprii la aceasta dezbatere", a aratat el.

Anterior, revista germana Der Spiegel sustinea ca ministrii de finante, sefii bancilor si echipe de experti din statele G20 vor fi invitati la conferinta care va avea loc la Berlin la sfarsitul lunii mai.

Scopul reuniunii ar fi accelerarea coordonarii din interiorul Grupului celor mai mari 20 de economii dezvoltate si emergente ale lumii, potrivit Der Spiegel, citat de Mediafax.

Germania ar dori sa impiedice tarile G20 sa lucreze pe cont propriu la proiecte de supraveghere si reglementare a sistemului financiar, scrie revista germana.

Obama a propus recent o serie de masuri care vizeaza pe de o parte reducerea riscurilor la care se expun bancile si, pe de alta parte, restrangerea anvergurii si complexitatii marilor grupuri financiare. 

#germania, # reforma, # reglementari, # sistem, # financiar , #stiri Barack Obama