Fostul consilier al lui Obama: Criza s-ar putea transforma intr-un razboi

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 07:33
1673 citiri
Fostul consilier al lui Obama: Criza s-ar putea transforma intr-un razboi

Fostul consilier economic al presedintelui Barack Obama apreciaza ca Europa trebuie sa-si recapitalizeze bancile imediat, pentru a evita riscul unui colaps financiar.

Austan Goolsbee a declarat, intr-un interviu pentru Der Spiegel, ca actuala criza a datoriilor din zona euro constituie o amenintare majora pentru economia si exporturile Statelor Unite, insa bancile centrale incearca sa previna o contagiune.

Problema datoriilor suverane va continua sa afecteze capitalul bancilor, iar ipoteza falimentului nu este exclusa.

Liderii europeni vor fi nevoiti, in cele din urma, sa recapitalizeze aceste banci, a declarat fostul consilier al lui Obama, precizand ca masura este vitala pentru a preveni prabusirea sistemului financiar.

"Va fi, intr-adevar, scumpa. Am vazut cat de nepopulara a fost masura in Statele Unite si in celelalte tari in care a fost aplicata. Dar recapitalizarea este vitala. Orice Guvern si-ar putea recapitaliza bancile in mod direct sau Europa ar putea oferi Bancii Centrale Europene bani pentru a crea un fond pentru a sprijini statele datoare si pentru a acoperi golurile bancilor cu probleme. (...)

In primul rand, cu cat asteptam mai mult, cu atat costurile vor fi mai mari. In al doilea rand, in lipsa unei strategii de dezvoltare pentru sudul Europei, aceste probleme vor aparea din nou", a avertizat Goolsbee.

Citeste continuarea pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#criza, #criza economica, #criza financiara, #criza globala, #Austan Goolsbee, #sistem bancar, #criza banci , #stiri Barack Obama