Fiat ar putea renunta la parteneriatul cu Chrysler

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 10:31
1282 citiri
Fiat ar putea renunta la parteneriatul cu Chrysler

Directorul executiv al producatorului auto italian Fiat a declarat miercuri ca este pregatit sa renunte la parteneriatul cu Chrysler LLC, daca sindicatele companiei americane refuza sa accepte reduceri substantiale ale cheltuielilor, informeaza Reuters.

"Bineinteles ca suntem pregatiti sa renuntam. Nu ne putem lua angajamente fata de Chrysler decat daca vom avea de castigat in final", a declarat Sergio Marchionne, directorul executiv al Fiat, intr-un interviu publicat pe pagina de internet a cotidianului canadian Globe and Mail.

Marchionne a mai spus ca exista sanse de 50% ca parteneriatul sa fie format, din cauza lipsei progresului in ceea ce priveste negocierile cu sindicatele, mai ales cu cele canadiene.

Oficialii Fiat au confirmat cele spuse de Marchionne. Compania italiana Fiat si Chrysler incearca sa finalizeze un parteneriat pana la finalul lui aprilie, care i-ar permite constructorului american sa evite falimentul.

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a spus la sfarsitul lunii martie ca intrarea rapida a General Motors si Chrysler in faliment este cea mai buna solutie pentru restructurarea acestora.

Grupului Chrysler, detinut de compania cu capital privat Cerberus Capital Management, i-au fost acordate in martie 30 de zile pentru a ajunge la o intelegere cu Fiat.

In caz contrar, compania nu va mai avea acces la fondurile oferite de guvernul american. GM are la dispozitie 60 de zile pentru a prezenta planuri viabile de restructurare. 

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#cheltuieli, #chrysler, #faliment, #fiat, #parteneriat , #stiri Barack Obama