Directorul OCDE: Planul presedintelui Barack Obama ar putea ajuta la evitarea unei noi crize financiare

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 16:01
1086 citiri
Directorul OCDE: Planul presedintelui Barack Obama ar putea ajuta la evitarea unei noi crize financiare

Planul presedintelui american Barack Obama de a separa activitatile bancare comerciale de activitatile cu grad de risc ridicat in cadrul institutiilor finanicare ar putea ajuta la prevenirea unei noi crize, a declarat directorul OCDE, potrivit Nasdaq.com, informeaza NewsIn.

Secretarul general al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), Angel Gurria, a precizat insa ca detaliile privind structura viitoarelor grupuri financiare trebuie sa fie clarificata.

"Planul presedintelui Barack Obama ar putea ajuta la evitarea unei noi crize financiare, prin inlaturarea unor riscuri majore din sistemul financiar actual", a declarat Gurria.

El a mai spus ca "o lectie clara" a crizei financiare este ca "riscurile exagerate asumate prin inovatiile financiare ce nu corespund nevoilor clientilor" ar trebui prevenite.

Directorul OCDE a precizat ca activitatile riscante, precum tranzactiile cu produse structurate, ar trebui separate de activitatile comerciale si de investitii, care sunt orientate spre nevoile clientilor.

El a sustinut ca o astfel de masura ar duce la evitarea situatiilor in care activitatile riscante ar putea afecta capitalul intregului grup, declansand astfel nevoia de ajutoare de stat.

 

#plan, # obama, # riscuri, # sector bancar , #stiri Barack Obama