Demisii la nivel inalt in industria auto

Luni, 30 Martie 2009, ora 09:57
1704 citiri
Demisii la nivel inalt in industria auto

Directorul general al constructorului auto american General Motors, Rick Wagoner, a demisionat duminica, in contextul presiunilor exercitate de administratia Obama, scrie Reuters. Tot ieri, directorul general al grupului francez PSA Peugeot Citroen, Christian Streiff, a fost concediat de Consiliul de Administratie al concernului, in contextul pierderilor inregistrate si dificultatilor generate in industria auto de criza financiara globala si recesiune.

Wagoner, care a detinut functia din 2000, paraseste GM in conditiile in care grupul a fost grav afectat de criza financiara, care a dus la scaderea vanzarilor si la falimentul multor funrnizori de piese.

"Administratia Obama a cerut explicit domnului Wagoner sa demisioneze", a spus un inalt oficial de la Casa Alba, care a subliniat ca seful GM a acceptat.

Presedintele Barack Obama a declarat recent ca GM si Chrysler nu au luat toate deciziile necesare pentru a se salva, de cand au primit un pachet de sprijin de 17,4 miliarde dolari, in decembrie 2008. GM nu a confirmat decizia lui Wagoner.

Luni, administratia Obama va anunta un plan pentru salvarea sectorului auto american. Coform planului ce va fi prezentat luni, grupului GM i se vor acorda 60 de zile pentru a gasi cea mai buna solutie pentru continuarea activitatilor. Companiei Chrysler i se vor acorda 30 de zile pentru incheierea unei aliante cu Fiat. Daca afacerea va reusi, guvernul ar mai putea acorda companiei 6 miliarde de dolari.

Directorul general al PSA Peugeot Citroen a fost demis

Christian Streiff va fi inlocuit, de la 1 iunie, de Philippe Varin , fost director general al grupului industrial anglo-olandez Corus.

Decizia de schimbare a directorului general vine dupa ce PSA Peugeot Citroen a anuntat ca va merge in pierdere pana la finele anului 2010.

"Consiliul a decis in unanimitate ca dificultatile exceptionale cu care se confrunta industria auto impun o schimbare a managementului. Sunt convis ca, sub conducerea lui Philippe Varin, PSA Peugeot Citroen isi va putea dezvalui intregul potential", a declarat presedintele Consiliului de Administratie al grupului, Thierry Peugeot.

Roland Vardanega, in prezent membru in CA, va prelua interimatul in functia lui Streiff pana la 1 iunie, cand urmeaza sa fie investit Varin.

Varin a ocupat, timp de 25 de ani, pozitia de director general la producatorul francez de aluminiu Pechiney si a preluat, in 2003, pozitia de CEO la grupul anglo-olandez Corus, unde a reusit, in patru ani, relansarea afacerilor dupa pierderi uriase, de peste 500 milioane lire sterline, in 2002.

Streiff si-a aparat prestatia la Peugeot, argumentand ca dificultatile cu care se confrunta grupul sunt un rezultat al crizei economice. El a amintit, printre altele, de programul de reduceri de costuri pe care l-a implementat.

"Comunitatea economica si financiara a generat aceste rezultate. in concluzie, nu pot intelege decizia consiliului", a afirmat Streiff.

PSA Peugeot Citroen, al doilea mare concern auto european dupa Volkswagen, a anuntat pierderi neasteptate de aproape un miliard de euro pentru 2008, generate de cheltuieli legate de stocuri de automobile nevandute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#auto, #criza, #general, #gm, #motors, #obama , #stiri Barack Obama