Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Deficitul bugetar al SUA va fi de 1300 miliarde de dolari in 2011

Deficitul bugetar al SUA va fi de 1300 miliarde de dolari in 2011

Statele Unite vor inregistra in anul financiar care se va incheia pe 30 septembrie un deficit bugetar de 1.300 miliarde de dolari, sub nivelul de 1.400 miliarde de dolari anticipat in aprilie, ca urmare a reducerii cheltuielilor federale, potrivit Comitetului pentru Buget din Congres (CBO), potrivit Mediafax.

Raportul bianual al comitetului, institutie echidistanta politic, anticipeaza pentru anul care se va incheia in septembrie 2012 un deficit de 973 miliarde de dolari, in scadere fata de prognoza anterioara, de 1.100 miliarde de dolari. 

Deficitul bugetar va continua sa scada, odata cu imbunatatirea conditiilor din economie, desi intr-un ritm lent, potrivit CBO.

Agentia anticipeaza pentru ultimul trimestru o rata a somajului de 8,9%, care va ajunge la 8,5% in aceeasi perioada a anului fiscal viitor, cand presedintele Barack Obama va incerca sa fie reales.

CBO anticipeaza o rata a somajului care se va mentine peste 8% pana in 2014 si o inflatie de 1,5% din 2013 pana in 2016.

Deficitul va fi mult mai ridicat daca Congresul si presedintele vor mentine facilitatile fiscale aprobate in timpul presedintiei lui George Bush, care vor expira in 2012, sau daca legislativul nu va reduce platile catre medici prin programul Medicare, avertizeaza CBO.

Deficitul din 2011 va fi de peste o mie de miliarde de dolari pentru al treilea an consecutiv.

La inceputul lunii august, Statele Unite au evitat intrarea in incapacitate de plata dupa ce Congresul a aprobat majorarea plafonului de indatorare al tarii, cu conditia ca un comitet echidistant sa conceapa un plan de reducere a deficitului bugetar care sa fie acceptat de legislativ.

Economia americana va avansa in acest an cu 2,3%, dupa 3% in 2010. Ritmul se va accelera usor anul viitor, la 2,7%, potrivit noilor estimari ale CBO.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1528 ori