Deficitul bugetar al SUA a urcat la 1,3 mii de miliarde dolari

Vineri, 07 August 2009, ora 11:47
1069 citiri
Deficitul bugetar al SUA a urcat la 1,3 mii de miliarde dolari

Deficitul bugetar american a atins nivelul de 1,3 mii de miliarde dolari in iulie, pentru cele zece luni ale anului fiscar in curs, ce ia sfarsit la data de 30 septembrie, a anuntat biroul pentru buget din cadrul Congresului american, relateaza Newsin.

Aceasta cifra este cu mult mai mare decat cea inregistrata in perioada similara din 2008, de 880 miliarde dolari.

Conform datelor publicate de biroul pentru buget, cheltuielile au crescut cu 530 miliarde dolari, marcand o majorare de 21%, fata de luna iulie 2008, iar incasarile au scazut cu 17%, sau 350 miliarde dolari.

Aceste date ar putea oferi argumente adversarilor republicani ai presedintelui Barack Obama, care sunt de parere ca planul de relansare economica, ce beneficiaza de fonduri de 787 miliarde dolari, nu face decat sa sporeasca deficitul, nereusind sa creeze noi slujbe.

Presedintele american estimase joi ca Statele Unite asista la "inceputul sfarsitului" crizei financiare, oferind critici si la adresa adversarilor republicani.

Vineri vor fi publicate si statisticile legate de rata somajului in SUA, analistii asteptandu-se la un nivel de 9,6%, nemaiintalnit de 26 de ani.

Deficit bugetar imens în primele luni ale anului. Cum a epuizat Guvernul o treime din marja asumată pentru 2024
Deficit bugetar imens în primele luni ale anului. Cum a epuizat Guvernul o treime din marja asumată pentru 2024
Deficitul bugetar a urcat la 28,99 miliarde de lei după doar două luni din 2024, arată situația Bugetului General Consolidat publicată de Banca Națională a României (BNR). Execuția...
#deficit bugetar, #cheltuieli, # rata somajului, #plan de relansare economica, #fonduri , #stiri Barack Obama