Camera Reprezentantilor a aprobat ridicarea plafonului de indatorare

Marti, 02 August 2011, ora 09:04
1101 citiri
Camera Reprezentantilor a aprobat ridicarea plafonului de indatorare

Camera Reprezentantilor a aprobat planul de compromis pentru ridicarea plafonului de indatorare al SUA, care impune reduceri ale cheltuielilor bugetare, transmite NewsIn.

Planul trebuie sa fie aprobat si de Senat - teoretic dominat de democrati - pentru a putea merge la promulgare.

Data-limita pentru votarea acestui plan este marti la miezul noptii. In caz contrar, SUA intra in incapacitate de plata, o evolutie ce ar avea consecinte negative asupra economiei globale. Potrivit CNN, este probabil ca votul in Senat sa aiba loc marti.

Planul de compromis pentru a permite ridicarea plafonului de indatorare a fost negociat intens, de saptamani, de presedintele Barack Obama si liderii Congresului.

Rezolutia a trecut in Camera cu 269 de voturi pentru si 161 impotriva, reusind sa invinga opozitia din partea democratilor liberali si a conservatorilor radicali, care respingeau planul din motive ideologice contrare. Primii se tem de reducerile din programele sociale, ceilalti nu vad cu ochi buni reducerile in bugetul apararii.

Acordul la care s-a ajuns duminica prevede economii la buget de 2.400 de miliarde de dolari in urmatorii zece ani, creste plafonul de indatorare pana la sfarsitul anului 2012 si stabileste o comisie legislativa care sa faca recomandari pentru o reforma fiscala pe termen lung.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#camera reprezentantilor, #plafon indatorare sua, #faliment sua, #sua , #stiri Barack Obama