Bilantul Uraganului Irene: 20 de morti si 4 mil. oameni fara curent electric

Luni, 29 August 2011, ora 08:18
2073 citiri
Bilantul Uraganului Irene: 20 de morti si 4 mil. oameni fara curent electric

Uraganul de categoria 1 care a lovit sambata dimineata coasta de est a Statelor Unite a scazut in intensitate, ajungand sa nu mai fie considerat nici macar furtuna tropicala. Cu toate acestea, a dus la pierderea a 20 de vieti omenesti, conform Mediafax.

O persoana a murit in New Jersey, respectiv o femeie a carei masina a fost luata de ape, a declarat duminica guvernatorul Chris Christie.

Potrivit echipelor de urgenta, o alta persoana a murit in Connecticut, una in Maryland, una in Florida, doua in New York, sase in North Carolina si patru in Virginia.

Alte patru persoane au murit in Pennsylvania, potrivit purtatoarei de cuvant a Agentiei pentru gestionarea situatiilor de urgenta din acest stat, Ruth Miller.

In plus, o femeie ar fi murit in Vermont, dupa ce a fost luata de ape la Wilmington, a declarat purtatorul de cuvant al serviciilor de gestionare a situatiilor de urgenta din acest stat, Mark Bosma.

Purtatorul de cuvant al serviciilor de gestionare a serviciilor de urgenta din Connecticut, Scott Devico, a declarat ca un barbat a fost declarat disparut in apele unui rau din orasul Bristol, in timp ce alte doua persoane sunt considerate disparute in East Haven deoarece autoritatile nu stiu unde se afla dupa ce casa lor a fost luata de ape.

Totodata, inundatiile erau principala ingrijorare, duminica, pentru statele afectate de Irene, care a lovit coasta de est ca uragan si apoi ca furtuna tropicala timp de trei zile.

Chiar daca Irene a scazut in intensitate, autoritatile au avertizat ca impactul este inca puternic. "Multi americani inca se confrunta cu pene de electricitate si inundatii, care ar putea sa se inrautateasca in ziele urmatoare, cand raurile vor iesi din matca", a declarat presedintele Barack Obama. "Eforturile de recuperare vor dura saptamani sau mai mult", a adaugat el.

Administatia americana estimeaza costurile pagubelor provocate doar de rafalele de vant la un miliard de dolari.

Furtuna care a lovit pentru prima data tarmul american in North Carolina, sambata dimineata, ca uragan de categoria 1, acum nu mai este nici macar furtuna tropicala, a anuntat Centrul national pentru uragane, in buletinul de la ora locala 23.00 (06.00 ora Romaniei).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#uragan, #uragan irene, #uragan america, #uragan sua, #irene america, #dezastru natural , #stiri Barack Obama