Ben Laden voia sa ii ucida pe Barack Obama

Sambata, 16 Iulie 2011, ora 14:56
1285 citiri
Ben Laden voia sa ii ucida pe Barack Obama

Ben Laden voia sa ii ucida pe Barack Obama si generalul David Petraeus sustin oficialii americani care au analizat documentele confiscate de la locuinta acestuia, relateaza ABC News, anunta Mediafax.

 

Oficialii citati au declarat pentru ABC News ca ben Laden incerca sa conceapa un plan pentru a-l ucide pe presedintele Obama prin doborarea avionului sau, Air Force One, sau a elicopterului acestuia Marine One.

Ben Laden spera sa il ucida si pe generalul Petraeus, comandantul fortelor din Afganistan si viitorul director al CIA, in acelasi fel, fie in elicopter, fie in avion, cu rachete sau grenade propulsate de rachete (RPG).


Anchetatorii cred ca planurile nu erau foarte avansate si atat presedintele Obama, cat si generalul Petraues aveau contramasuri in aeronavele lor care le-ar fi facut tinte greu de atins.


"Este dificil, dar nu imposibil, sa dobori avionul generalului Petraeus sau al presedintelui.


Dar realitatea este ca din cauza acestor contramasuri si a altor avioane si elicoptere care le insotesc, acesta nu este un scenariu probabil ", a declarat Brad Garrett, fost agent FBI si consultant al ABC News.

 

#ben laden, #obama , #stiri Barack Obama