"Bancile ar trebui sa plateasca pentru a beneficia de ajutor de la stat"

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 12:31
1029 citiri
"Bancile ar trebui sa plateasca pentru a beneficia de ajutor de la stat"

Bancile din intreaga lume ar trebui sa plateasca pentru a beneficia de orice fel de ajutor de la stat, si nu sa astepte sprijin din fonduri publice, a declarat ministrul britanic al Trezoreriei, Paul Myners. 

"Bancile ar trebui sa plateasca daca vor sa beneficieze chiar si de cel mai redus sprijin de la stat.

Niciunul dintre noi nu poate primi gratuit asigurare pentru locuinta sau afacere.

Platim pentru aceste sevicii si asa ar trebui sa faca si bancile", a afirmat Myners intr-un articol aparut in publicatia The Guardian, citat de Mediafax.

Oficialul considera ca actualul model economic trebuie reexaminat, deoarece acesta pare sa fie favorabil bancilor de investitii, si nu muncitorilor sau afacerilor.

Myners va gazdui luni o intalnire a reprezentantilor G7, ai Fondului Monetar International, Bancii Mondiale si ai Consiliului de Stabilitate Financiara.

Presedintele SUA, Barack Obama, a propus introducerea unui nou impozit pentru banci, pantru ca autoritatile sa poata recupera fondurile investite in salvarea acestora in timpul crizei financiare.

In plus, Obama a cerut limitarea marimii activitatilor comerciale bancare, masura sustinuta de Franta, Germania si Marea Britanie. 

#banci, # plata, # ajutor, # de, # stat, # trezorerie , #stiri Barack Obama