Administratia SUA prezinta proiectul de buget 2012

Luni, 14 Februarie 2011, ora 14:27
1200 citiri
Administratia SUA prezinta proiectul de buget 2012

Administratia americana pregateste bugetul pentru exercitiul financiar 2012, care prevede economii in valoare de 1.100 de miliarde de dolari in urmatorii 10 ani, a declarat directorul pentru buget al Casei Albe, cu o zi inainte de prezentarea oficiala a bugetului in Congres, relateaza 7sur7, informeaza NewsIn.

"Este un buget foarte dificil. Bugetul economiseste 1.100 de miliarde in urmatorii 10 ani", a declarat Jacob Lew, confirmand astfel o informatie transmisa duminica de presa americana.

"Provocarea cu care ne confruntam in prezent este sa traim in functie de mijloacele de care dispunem, investind in acelasi timp pentru viitor", a adaugat el.

Lew a afirmat ca partea de investitii a bugetului se concentreaza in special pe educatie, astfel inca "noua milioane de studenti sa poata merge la universitate" prin burse sau programe de formare a profesorilor.

Pentru a face economiile prevazute si a finanta noi programe, administratia intentioneaza sa inghete o serie de cheltuieli in urmatorii cinci ani, asa cum a anuntat Obama in luna ianuarie, in discursul despre starea natiunii. De asemenea, este luata in calcul cresterea impozitelor.

Republican Paul Ryan, membru al Camerei Reprezentantilor, a criticat duminica proiectul de buget al administratiei.

"Seamana cu bugetele similare pe care (Barack Obama - n.red.) ni le-a prezentat in ultimii doi ani", a spus el.

"Se pare ca recidiveaza cu o noua crestere a impozitelor de 1.300 de miliarde de dolari", a spus Ryan.

Administratia Obama va da publicitatii luni proiectul de buget pentru exercitiul financiar 2012, ce va arata cat de hotarat este sa reduca deficitul SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
#proiectul de buget, #reducere deficit sua, #economii, #investitii , #stiri Barack Obama