2,5-3,6 mil de locuri de munca, salvate de masurile lui Obama

Joi, 15 Iulie 2010, ora 00:50
1138 citiri
2,5-3,6 mil de locuri de munca, salvate de masurile lui Obama

Politicile economice ale presedintelui Barack Obama au sustinut semnificativ cresterea economica din acest an si au salvat 2,5-3,6 milioane de locuri de munca, a anuntat, miercuri, Casa Alba, ca raspuns la declinul increderii americanilor, potrivit Mediafax. 

Un raport trimestrial al Casei Albe estimeaza ca pachetul de stimulare a economiei, in valoare de 862 miliarde de dolari, a condus la o crestere de 2,5-3,6 milioane a numarului de locuri de munca.

"Impactul pachetului de stimulare fiscala a majorat PIB in trimestrul al doilea, fata de cat ar fi fost in lipsa acestuia, cu 2,7-3,2%. Avansul economic se va mentine costant in a doua jumatate a anului si in 2011", se arata intr-un raport al Consilierilor Economici de la Casa Alba.

Primele estimari oficiale privind cresterea PIB in trimestrul al doilea vor fi anuntate la 30 iulie. In primele trei luni ale anului, cresterea economica a fost de 2,7%, continuand procesul de recuperare din cea mai dificila criza de dupa anii '30.

Raportul a fost prezentat la o zi dupa ce doua sondaje de opinie au relevat increderea scazuta a americanilor in modul in care presedintele Obama a administrat economia. Astfel, potrivit unui sondaj realizat de cotidianul Washington Post si postul de televiziune ABC, 54% din populatie dezaproba felul in care Obama se ocupa de economie.

Intr-un sondaj al postului CBS, doar 40% din americani s-au aratat de acord cu politica presedintiei.

Una dintre cele mai influente organizatii ale companiilor americane, Camera de Comert a SUA, a criticat administratia Obama pentru neglijarea sustinerii infiintarii de locuri de munca si de crearea de incertitudine economica prin politicile fiscale si reglementarile impovaratoare. 

#obama, #locuri de munca, #masuri, #criza , #stiri Barack Obama