100.000 de locuri de munca, pierdute din cauza poluarii in Golful Mexic

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 09:58
1548 citiri
100.000 de locuri de munca, pierdute din cauza poluarii in Golful Mexic

Poluarea provocata de scufundarea platformei Deepwater Horizon, exploatata de grupul British Petroleum, ar putea determina pierderea a 100.000 de locuri de munca in zona Golfului Mexic, conform unui studiu al agentiei de rating Moody's, citat de AFP si preluat de Mediafax.

Pana la sfarsitul anului, numai mareea neagra va determina pierderi din activitati economice de 1,2 miliarde de dolari si disparitia a 17.000 de locuri de munca in regiunea golfului Mexic, conform evaluarii facute de Moody's pe baza datelor preliminare. 

"Conform celui mai pesimist scenariu, in care poluarea nu va fi stopata pana in decembrie, iar moratoriul decis de presedintele (american, Barack) Obama asupra activitatilor de forare la adancime va fi extins pana la sfarsitul anului, vor fi inregistrate pierderi de 7,4 miliarde de dolari din activitati economice si vor disparea 100.000 de locuri de munca", precizeaza studiul. 

Dintre cele cinci state afectate (Texas, Louisiana, Alabama, Mississippi si Florida), Louisiana si Florida au cel mai mult de suferit, din cauza dependentei de pescuit, acvacultura, extractie de petrol si turism. 

Orasul Houston, capitala industriei petroliere americane, ar urma sa aiba de suferit din cauza prelungirii moratoriului, in conditiile in care multe companii locale furnizeaza echipamente si servicii pentru firmele de forare. 

"Impactul economic la nivel national al poluarii va fi probabil neglijabil", apreciaza Moody's, afirmand ca regiunea Golfului Mexic reprezinta numai 3 la suta din Produsul Intern Brut si piata muncii din Statele Unite. 

#locuri, #munca, #golf, #mexic , #stiri Barack Obama