SUA pregatesc investitii masive in pregatirea fortei de munca. Ce domenii sunt vizate

Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 16:51
2072 citiri
SUA pregatesc investitii masive in pregatirea fortei de munca. Ce domenii sunt vizate
Sursa foto: Reuters

Presedintele SUA Barack Obama va anunta, miercuri, un program prin care vor fi alocate 600 milioane dolari destinate pregatirii fortei de munca pentru a acoperi cererea economiei americane.

Companiile din Statele Unite vor avea nevoie de 522.000 de programatori si dezvoltatori de aplicatii in urmatorii 10 ani, precum si circa 110.000 de farmacisti, 224.000 de tehnicieni si 941.000 de angajati in servicii, conform datelor furnizate de Biroul american de statistica a fortei de munca, conform Reuters, citata de Business Insider.

In incercarea de acoperi acest gol, Obama va anunta, in timpul unei vizite la Oakdale, Pennsylvania, un plan prin care vor fi utilizate 500 milioane dolari din fondurile Departamentului SUA al Muncii pentru un concurs si care are ca scop dezvoltarea, printr-o colaborare dintre angajati si studenti, a unui program prin care forta de munca va fi pregatita pentru a putea face fata cererilor existente in piata.

Alte 100 de milioane de dolari, fonduri provenite tot de la departamentul american al Muncii, vor fi folosite pentru programe de pregatire a fortei de munca pentru a putea acoperi cererea din domenii noi de activitate, care sunt in crestere rapida, cum ar fi tehnologia informatiei, sanatate si tehnologie avansata.

Companiile au nevoie de forta de munca specializata

Angajatorii americani au nevoie, printre altele, de persoane calificate ca sudori, operatori de utilaje si instalatori de linii electrice, a precizat biroul american de statistica.

Oficialii americani care au oferit informatii despre initiativa au precizat ca aceasta are ca scop de a raspunde necesitatilor unei economii in schimbare.

Obama, impreuna cu vicepresedintele Joe Biden, vor face acest anunt la un eveniment organizat la Community College din Allegheny County, la periferia Pittsburghului.

In timp ce economia SUA a inceput sa-si revina, dupa ce a atins cel mai scazut nivel in timpul primului mandat al lui Obama, multi americani sunt inca someri sau nu au pregatirea necesara sa acopere cererea din piata, iar presedintele SUA a facut o prioritate, pentru cel de-al doilea mandat al sau, sustinerea clasei de mijloc si reducerea inegalitatatii veniturilor cetatenilor.

#program sua, #obama economie sua, #forta de munca sua , #Presedintele SUA