Rusia riposteaza: A publicat propria lista de sanctiuni impotriva unor americani

Vineri, 21 Martie 2014, ora 09:55
1388 citiri
Rusia riposteaza: A publicat propria lista de sanctiuni impotriva unor americani

Moscova a publicat joi propria sa lista cu sanctiuni impotriva unor importanti oficiali americani, la scurt timp dupa anuntarea unor noi sanctiuni de catre presedintele american Barack Obama impotriva Rusiei ca represalii la anexarea Crimeii de catre Federatia Rusa, informeaza AFP.

'Nu trebuie sa existe nicio indoiala: la fiecare act ostil, vom raspunde in mod adecvat', a declarat Ministerul rus al Afacerilor Externe intr-un comunicat.

'Am avertizat in mod repetat ca utilizarea de sanctiuni este o arma cu doua taisuri si va afecta Statele Unite ca un bumerang', se mentioneaza in comunicat, adaugand ca aceasta modalitate de a actiona este contraproductiva.

Lista cu sanctiuni a Moscovei vizeaza noua persoane

Lista cu sanctiuni a Moscovei vizeaza noua persoane a caror intrare pe teritoriul Rusiei va fi de acum interzisa. Printre oficialii americani vizati se numara trei consilieri ai presedintelui Barack Obama - Caroline Atkinson, Daniel Pfeiffer si Benjamin Rhodes.

Liderul majoritatii democrate din Senat Harry Reid, liderul republican din Camera Reprezentantilor John Boehner, presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Senat Robert Menendez, senatorul conservator John McCain, senatoarea democrata Mary Landrieu si senatorul Daniel Coats sunt si ei vizati de sanctiunile ruse.

Aceasta lista a fost publicata dupa ce presedintele Barack Obama a anuntat sanctiuni suplimentare pentru inca 20 de oficiali rusi - parlamentari, oameni de afaceri, colaboratori apropiati ai lui Vladimir Putin - si Banca Rossia. La inceputul acestei saptamani, Casa Alba anunta sanctiuni pentru 11 responsabili rusi sau ucraineni prorusi, ca raspuns la referendumul de duminica privind anexarea Crimeii la Rusia.

Purtatorul de cuvant al presedintelui rus Vladimir Putin a declarat joi ca elaborarea de liste cu sanctiuni impotriva Moscovei, ca raspuns la anexarea Crimeii de catre Rusia, sunt 'inacceptabile'. 'Oricare ar fi numele de familie care apar pe aceasta lista, practica de a face liste este inacceptabila pentru noi', a declarat Dmitri Peskov, citat de Interfax.

#rusia sua, #rusia sanctiuni, #crimeea sua , #Presedintele SUA