Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prima provocare a presedintelui Obama in noul mandat: "Varful fiscal"

Prima provocare a presedintelui Obama in noul mandat: "Varful fiscal"


Pietele financiare raman in expectativa, in contextul in care presedintele reales, Barack Obama, dispune de putin timp pentru identificarea unei solutii pentru amortizarea varfului fiscal, pe care SUA il va atinge in 2013.

Bursele erau in scadere marti, in momentul in care Obama a fost desemnat castigatorul cursei prezidentiale si s-au redresat putin abia dupa ce victoria sa a fost confirmata si de contracandidatul Mitt Romney, potrivit CNBC.

Democratii au reusit sa pastreze controlul in Senat, insa Congresul ramane in continuare divizat, situatie care ar putea reprezenta o piedica in gestionarea varfului fiscal din 2013, acesta fiind un pachet de reduceri automate de cheltuieli si majorari de taxe.

Mai exact, la inceputul lui 2013, vor expira reducerile de taxe din mandatul lui Bush si va incepe programul de reduceri de costuri pentru reducerea deficitului public american. Daca nu va fi gasita o solutie, fenomenul va conduce la o scadere accentuata a economiei americane, intr-un moment in care SUA se zbate pentru relansare.

Wall Street a apreciat mai mult politica republicana, de mentinere a reducerilor de taxe, concomitent cu o taiere de costuri, decat propunerea lui Obama, care pledeaza pentru cresterea taxelor pentru bogati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1070 ori