Presedintele SUA implineste 52 de ani: Cum isi petrece ziua de nastere Barack Obama

Duminica, 04 August 2013, ora 15:20
1845 citiri
Presedintele SUA implineste 52 de ani: Cum isi petrece ziua de nastere Barack Obama

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, care duminica implineste 52 de ani, si-a inceput weekendul jucand golf cu prietenii, dupa care s-a deplasat la resedinta de vacanta de la Camp David, situata intr-o rezervatie naturala montana, la aproximativ 100 de kilometri de Washington, DC.

Potrivit Fox News, Obama a parasit Casa Alba sambata la ora 8.00 (15.00, ora Romaniei), relativ devreme, mergand la Baza aeriana Andrews din Maryland. Acolo a jucat golf, dupa care a fost dus cu elicopterul la resedinta de la Camp David, situata tot in Maryland, la 100 de kilometri nord-vest de Washington, DC, in Muntii Catoctin.

Inainte de a pleca de la Casa Alba, consilierii prezidentiali i-au transmis cele mai noi informatii despre potentialul complot organizat de reteaua terorista Al-Qaida, situatie pe fondul careia Washingtonul a emis o avertizare de calatorie la nivel global si a inchis, duminica, 21 de misiuni diplomatice din Orientul Mijlociu.

Casa Alba a precizat ca presedintele a jucat patru runde de golf cu prieteni din Hawaii si din Chicago, precum si cu unii angajati de la Presedintie. Printre prieteni s-au numarat Bobby Titcomb, Mike Ramos, Marty Nesbitt si Eric Whitaker. Angajatii invitati au fost Marvin Nicholson, bucatarul Sam Kass si Reggie Love, fost consilier pe probleme politice.

Din cauza numarului limitat de locuri, doar castigatorii de la golf - Love, Kass si alti doi jucatori - au putut pleca alaturi de Obama, spre Camp David, cu elicopterul prezidential. Cei care au pierdut partida au mers cu masinile. Michelle Obama s-a deplasat direct de la Washington, in mod separat, la Camp David.

Casa Alba nu a oferit prea multe detalii despre modul in care Obama isi va sarbatori ziua de nastere, sambata seara si duminica, insa mesajele de felicitare nu au intarziat. Democratii din Camera Reprezentantilor i-au oferit presedintelui un tort acum doua zile, iar membri ai organizatiei de tineret a Legiunii Americane l-au vizitat la Casa Alba si i-au cantat "La Multi Ani!".

#zi nastere Obama, #Obama aniversare, #Obama aniversare 2013, #Obama varsta , #Presedintele SUA