Obama: Vom avea o America in care toata lumea are oportunitati

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 10:09
1249 citiri
Obama: Vom avea o America in care toata lumea are oportunitati

Presedintele american, Barack Obama, s-a confruntat marti cu protestatari din cadrul miscarii Occupy Wall Street, care i-au intrerupt un discurs la un liceu din New Hampshire, relateaza Washington Post in editia electronica.

"Domnule presedinte, peste 4.000 de protestatari pasnici au fost arestati", au afirmat manifestantii.

Persoanele prezente la discurs, in majoritate elevi ai liceului, i-au huiduit pe protestatari, dar Obama le-a calmat, spunand ca "este in regula". Apoi, presedintele s-a adresat direct protestatarilor.

"Pentru multi oameni care au fost la New York si in toata tara in miscarea Occupy, exista o frustrare legata de faptul ca esenta visului american - care inseamna ca daca muncesti din greu si te tii de treaba poti reusi - pare sa alunece", a afirmat Obama. "Nu asa ar trebui sa stea lucrurile. Nu aici. Nu in America", a continuat el.

"Nu vom avea o America in care doar o parte din oameni au oportunitati", a adaugat presedintele. "Vom avea o America in care toata lumea are oportunitati. Si asta va necesita timp", a precizat el in timpul discursului.

Tom LaValley, un membru al miscarii Occupy New Hampshire, in varsta de 23 de ani, a declarat ulterior ca 20 de protestatari au stat la coada pentru a lua bilete la discursul lui Obama. El a fost multumit de raspunsul presedintelui. "Ne-a privit in ochi, ne-a lasat sa vorbim (...). Nu ne-a tarat, nu a cerut securitatii sa vina sa ne ia", a afirmat LaValley.

#barack obama, #Barack Obama discurs studenti, #Obama Occupy Wall Street , #Presedintele SUA