Obama se asteapta la mai multe schimbari de la noul an

Sambata, 31 Decembrie 2011, ora 14:34
1174 citiri
Obama se asteapta la mai multe schimbari de la noul an

Anul care vine va aduce schimbari mai mari decat a oferit 2011, a apreciat sambata presedintele american Barack Obama, in discursul adresat concetatenilor sai cu ocazia Anului Nou, 2012 fiind anul in care actualul sef al Casei Albe va candida pentru un nou mandat de patru ani.

"Anul care s-a scurs a fost o perioada de mari provocari si progrese pentru tara noastra", a spus Barack Obama. Acesta a subliniat ca in 2011 SUA "au pus capat unui razboi si pregatesc incheierea altui conflict", referindu-se la retragerea soldatilor americani din Irak si la evolutiile din Afganistan.

"Am dat o lovitura grea Al-Qaida si am consolidat securitatea Americii", a reamintit presedintele Obama, facand trimitere directa la eliminarea lui Osama ben Laden, in luna mai a acestui an, in Pakistan.

De asemenea, "am stat alaturi de toti prietenii nostri din lumea intreaga cu ocazia unor catastrofe naturale sau revolutii", a mai spus Barack Obama, la incheierea unui an marcat de revoltele sociale din luma araba.

"Nu exista dubii ca 2012 va aduce si mai multe schimbari", si "cred ca avem tot ce ne trebuie pentru a raspunde cum se cuvine si a iesi mai puternici'' din aceste provocari, a insistat seful Casei Albe.

In ceea ce priveste domeniul economic, presedintele Obama a dat asigurari ca exista semne de "redresare" a activitatii Statelor Unite ale Americii si a promis din nou masuri vizand consolidarea clasei medii, una din temele sale favorite in campania electorala, in perspectiva scrutinului prezidential de la 6 noiembrie 2012.

#Barack Obama 2012, #Barack Obama economie SUA , #Presedintele SUA