Obama felicita Europa pentru masurile luate impotriva crizei

Marti, 21 Februarie 2012, ora 21:21
1343 citiri
Obama felicita Europa pentru masurile luate impotriva crizei

Presedintele american Barack Obama a salutat marti "etapele pozitive" parcurse de liderii UE in fata crizei din zona euro, in timpul unei convorbiri telefonice cu cancelarul german Angela Merkel, a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei americane, Jay Carney.

"Europenii au luat masuri importante pentru a raspunde crizei", a declarat Jay Carney, dupa adoptarea unui nou plan de salvare pentru Grecia. In cadrul conferintei de presa cotidiene, purtatorul de cuvant a estimat totusi ca "trebuie luate masuri suplimentare" pentru rezolvarea acestei crize.

"Presedintele (Obama) i-a multumit cancelarului pentru rolul sau de lider si a salutat acordul de noaptea trecuta privind un nou plan de salvare a Grecia care sa ajute la reducerea datoriei sale la un nivel viabil", a mai spus Jay Carney.

Oficialul american a precizat ca cei doi lideri "sunt de acord asupra faptului ca pactul fiscal european prevazut, actiunile recente ale Bancii Centrale Europene, precum si reformele din Spania si Italia, au constituit etape pozitive in lupta impotriva crizei din zona euro".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masuri anticriza zona euro, #Barack Obama Angela Merkel, #Obama Merkel zona euro , #Presedintele SUA