Obama a sosit la summitul G20 de la Sankt Petersburg

Joi, 05 Septembrie 2013, ora 14:50
1509 citiri
Obama a sosit la summitul G20 de la Sankt Petersburg

Presedintele SUA, Barack Obama, a sosit joi la Sankt Petersburg (nord-vestul Rusiei), unde va participa la lucrarile summitului G20, ale carui lucrari stau sub semnul crizei in Siria, relateaza AFP si RIA Novosti.

Boeingul 747 "Air Force One" a aterizat pe pista aeroportului din Sankt Petersburg in jurul orei locale 14:05 (10h05GMT), liderul american venind de la Stockholm.

Dupa o vizita de 24 de ore in Suedia, Obama va incerca la G20 sa se asigure de o sustinere tot mai larga pentru o interventie militara impotriva regimului sirian, noteaza AFP.

O intalnire bilaterala cu presedintele rus Vladimir Putin nu figureaza oficial pe agenda sefului administratiei de la Washington. Cu toate acestea, Iuri Usakov, consilierul pe probleme politice al liderului de la Kremlin, nu a exclus ca cei doi sefi de stat sa poarte un dialog cu ocazia acestui summit.

In ajun, Vladimir Putin chiar a afirmat ca, in cadrul unei posibile intrevederi cu omologul sau american, si-ar dori sa discute probleme de dezarmare, aspecte legate de economia mondiala, situatia din Siria, Coreea de Nord si Iran.

#summit G20 Rusia, #Obama summit G20, #relatii SUA Rusia, #intalnire Putin Obama , #Presedintele SUA