Genialii de pe Wall Street

Sambata, 27 Iulie 2013, ora 17:18
1188 citiri
Genialii de pe Wall Street
Foto: siliconangle.com

Este ora 13.07, 23 aprilie 2013. Contul de Twitter al Associated Press a fost spart, toti abonatii primind o depesa urgenta: "Doua explozii la Casa Alba: Barack Obama este ranit".

Pana sa se precizeze ca stirea este falsa, agentia americana de presa ajungand pe mana hackerilor de la "Armata Electronica Siriana", computerele de pe Wall Street au luat foc.

Programate sa scaneze Internetul pentru cuvinte sau expresii care ar putea afecta stabilitatea bursei americane, masinile fara creier au detectat combinatia de cuvinte "Obama, explozie, Casa Alba" si au emis alerta, scrie The Telegraph, intr-un articol despre "capetele luminate" care lucreaza pe Wall Street.

In cateva secunde, Dow Jones a picat cu 140 de puncte si 200 de miliarde au fost pierdute, in tranzactii bursiere. Dupa cateva minute, farsa a fost descoperita, piata financiara s-a repliat rapid, iar valorile principalilor indici s-au intors la momentul initial.

Dar, pentru multi din interiorul Wall Street, intrebarea ramane: Cum poate un mesaj pe Twitter sa aiba un asemenea impact asupra pietelor financiare? Cine conduce, de fapt, Wall Street? Oamenii sau masinile?

Citeste mai multe despre Genialii de pe Wall Street pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bursa americana computere, #Wall Street tranzactii, #oameni Wall Street , #Presedintele SUA