De ce nu este lasat presedintele Obama sa foloseasca iPhone

Joi, 05 Decembrie 2013, ora 07:42
1419 citiri
De ce nu este lasat presedintele Obama sa foloseasca iPhone

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a afirmat miercuri ca el nu are dreptul sa aiba un iPhone din motive de securitate. Totusi, cele doua fete ale sale aflate la varsta adolescentei folosesc intens telefonul multimedia produs de Apple.

Obama, care in trecut a dezvaluit ca detine o tableta iPad fabricata la Cupertino, in California, s-a adresat tinerilor reuniti la Casa Alba pentru a-i convinge sa subscrie la asigurari medicale profitand de reforma sa din sanatate.

In timp ce succesul acestei reforme va depinde in mare masura de increderea acordata de tinerii fara probleme medicale acestui program, sinonim cu o reducere a costurilor prin mutualizarea riscurilor, liderul administratiei americane a explicat ca o astfel de asigurare ar costa lunar mai putin decat un abonament la cablu sau o factura de telefonie mobila.

"Din motive de securitate, nu am voie sa am un iPhone", a declarat Barack Obama. "Nu stiu la cat se ridica facturile voastre. Am observat ca Sasha si Malia petrec mult timp" pe mobilele lor, a adaugat el.

"Am impresia ca pentru multi dintre voi, intre factura la cablu si cea de telefon, cheltuiti peste 100 de dolari pe luna. Sunteti suficienti de inteligenti sa nu renuntati la siguranta (...) unei asigurari medicale pentru un cost mai mic" decat aceste abonamente, a pledat presedintele american.

Dupa instalarea sa la putere, Obama a castigat dupa o lupta intensa dreptul de a-si pastra telefonul multifunctional Blackberry de care nu se despartea, insa era vorba despre un model special adaptat pentru el de catre Secret Service, politia de elita care il protejeaza, cu scopul de a evita in special posibilitatea geolocalizarii.

Discursul presedintelui Barack Obama cu privire la reforma demarata a fost al doilea in doua zile, in cadrul unei reveniri in ofensiva dupa noua lansare a site-ului Healthcare.gov, principala cale de acces la o asigurare medicala pentru americanii lipsiti de acest sistem de protectie sociala.

#Barack Obama iPhone, #Barach Obama securitate, #Barack Obama telefon Blackberry , #Presedintele SUA