Realegerea lui Obama trece prin Europa

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 13:00
1052 citiri
Realegerea lui Obama trece prin Europa
Barack Obama

Calea presedintelui Barack Obama catre un nou mandat ar putea sa treaca si prin Berlin si Paris.

Criza datoriilor europene pe care cancelarul german Angela Merkel si presedintele prancez Nicolas Sarkozy se lupta sa o rezolve pare a fi cea mai mare amenintare a economiei Statelor Unite si a realegerii lui Obama.

Liderii europeni au facut un pas esential in procesul de gestionare a crizei, agreand extinderea fondului de salvare. Detaliile de functionare a acestuia urmeaza sa fie puse la punct, iar negocierile inca ameninta sa duca la neintelegeri politice sau revolte ale investitorilor.

Capacitatea lui Obama de a influenta discutiile din Europa este limitata, in ciuda influentei enorme pe care situatia europeana o are asupra SUA. Acesta urmeaza, totusi, sa se intalneasca cu liderii europeni in cadrul summitului de la Cannes al G20, care se desfasoara in zilele de 3 si 4 noiembrie.

Influenta lui Obama "este restrictionata in mod natural", a declarat Jacob Kirkegaard, cercetator in cadrul Institutului de Economii Internationale Peterson din Washington. "Aceasta este politica interna europeana".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Obama alegeri, #criza datorii europa, #fond salvare Europa , #Cariera