Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vezi Top 10 Supercompanii care domina economia lumii

Vezi Top 10 Supercompanii care domina economia lumii

Forbes a publicat topul Global 2000, cele mai puternice companii care guverneaza economia mondiala. Topul cuprinde companii din 60 de tari si a fost realizat pe baza unui indice care a luat in calcul vanzarile, profiturile, activele si valoarea de piata a firmelor. Cele mai multe firme de top provin din Statele Unite,  iar in ceea ce priveste domeniul de activitate, sectorul bancar si petrolier sunt predominante in clasament.

Vezi care sunt cele mai importante business-uri din lume:

JPMorgan Chase


Clasata pe locul 16 anul trecut,  JPMorgan Chase, una dintre cele mai vechi institutii financiare din lume, ocupa prima pozitie in topul intocmit de Forbes.


Compania a obtinut primul loc in top datorita vanzarilor si a valorii sale de piata.


General Electric


Conglomeratul american, a doua companie din Statele Unite ale Americii ca valoare de piata, activeaza in 6 domenii principale, prin subsidiarele sale: GE Infrastructure, GE Industrial, GE Healthcare, GE Money,


GE Commercial Finance si NBC Universal.


Dupa o domnie de un an in topul celor mai performante companii, General Electric a cazut pe locul doi, in conditiile in care vanzarile, veniturile si activele au scazut pe parcursul anului trecut.


Bank of America


Achizitia Merrill Lynch in 2009 a ajutat banca americana sa ajunga pe locul 3 in topul celor mai importante companii.


Exxon Mobil


In ciuda vanzarilor scazute raportate in 2010, ExxonMobil a reusit sa ramana in fruntea topului.


HSBC Holding


Gigantul bancar HSBC Holding a urcat doua pozitii, fata de anul trecut, reusind sa egaleze compania petroliera Shell.


Royal Dutch Shell


Gigantul energetic anglo-olandez a pierdut cea de-a doua pozitie obtinuta in 2009. Scaderea veniturilor a retrogradat compania Shell cu cateva pozitii importante.


BNP Paribas


Activele de 3.000 de miliarde de dolari au plasat cea mai mare banca din Franta in topul celor mai puternice companii din lume.


Berkshire Hathaway


Berkshire Hathaway, vehiculul investitional condus de miliardarul american Warren Buffett, numit si „oracolul din Omaha”, este una dintre cele mai respectate companii de catre americani.


Cu toate ca anul trecut s-a plasat pe locul 19, profitul raportat, cresterea vanzarile si a valoarii de piata au plasat-o anul acesta pe un loc mai bun in topul Global 2000.


Gazprom


Desi a detronat ExxonMobil de pe pozitia de cea mai profitabila companie din lume, Gazprom a pierdut cateva pozitii in topul realizat de Forbes, din cauza lipsei de performanta la ceilalti metrici luati in calcul de revista americana.


Allianz


Trecerea de la pierderi de 3,4 miliarde de dolari la un castig de 6,2 miliarde a ajutat compania sa se claseze pe un loc mai bun anul acesta, in comparatie cu locul 368 obtinut anul trecut.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 5426 ori