Titlurile bancare s-ar putea deprecia masiv in T3

Vineri, 14 August 2009, ora 17:36
1283 citiri
Titlurile bancare s-ar putea deprecia masiv in T3

Marile banci din Statele Unite ar putea inregistra o depreciere a actiunilor la bursa din New York, dupa ce acestea au avansat, in medie, cu 74% in ultimele sase luni, in contextul in care investitorii se tem ca perspectivele de castig nu justifica o asemenea apreciere, scrie Bloomberg si citat de NewsIn.

"Castigurile facile au fost deja obtinute", a declarat Bill Fitzpatrick, analist in cadrul Optique Capital Management.

"Nu suntem convinsi ca apetitul pentru risc va fi la fel de puternic ca in urma cu circa o luna".

Actiunile bancare s-au apreciat din luna martie, dupa ce castigurile afisate de companii in primul si in al doilea trimestru au depasit estimarile analistilor, si indicatorii macroeconomici, inclusiv cei de crestere economica si din piata muncii au aratat ca cea mai grava recesiune din Statele Unite din ultimii 50 de ani se apropie de final.

Zece dintre cele mai mari banci ce au primit ajutoare guvernamentale au rambursat in mai 68 miliarde dolari.

Miliardarul John Paulson, investitor in fonduri de hedging, considera ca sunt posibile noi castiguri. Paulson, care gestioneaza circa 29 miliarde dolari, a pus anul trecut bazele fondului Paulson Recovery Fund, cu scopul de a investi in firmele financiare afectate de deprecierea activelor ipotecare.

Acesta a cumparat in al doilea trimestru 168 milioane actiuni Bank of America, devenind al patrulea mare actionar al bancii, potrivit unui raport publicat in aceasta saptamana.

Bank of America, cea mai mare banca americana din punct de vedere al activelor, a avansat cu 94% in al doilea trimestru, in contextul in care temerile ca guvernul va prelua o participatie s-au temperat, pe fondul revenirii economiei.

Actiunile Bank of America s-au apreciat joi cu 6,7%, in timp ce titlurile JPMorgan Chase & Co., cea de-a doua banca americana, au avansat cu 1,6%, extinzand castigul din acest an la 36%.

"Pe termen scurt, aceste actiuni sunt supraevaluate, pentru ca vor pierde probabil foarte multi bani in al treilea trimestru", a declarat Dick Bove, analist in cadrul Rochdale Securities.

"Aceste actiuni au inregistrat miscari semnificative, si niciun fundament nu s-a ameliorat. Toate indicatoarele de castig arata ca nu va fi un trimestru atractiv pentru banci".

#titluri, #bancare, #bank of america, #investitori , #stiri Bank of America