Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Statul american cere 6 miliarde de dolari despagubiri de la Bank of America

Statul american cere 6 miliarde de dolari despagubiri de la Bank of America


O agentie federala din SUA responsabila de supravegherea companiilor de creditare ipotecara Fannie Mae si Freddie Mac vrea sa obtina de la Bank of America despagubiri de 6 miliarde dolari pentru practici de dinaintea crizei financiare, au declarat surse apropiate situatiei, pentru Financial Times.

Agentia Federala pentru Finantarea Locuintelor a dat in judecata 17 institutii de credit, acuzandu-le ca au incalcat mai multe legi la vanzarea de instrumente financiare garantate prin ipoteci catre Fannie Mae si Freddie Mac, transmite Financial Times. Cele doua companii au ajuns in 2008 aproape de colaps, din cauza tranzactiilor incheiate cu aceste banci.

Suma vizata de la Bank of America este mai mare decat despagubirile pe care agentia federala le-ar primi de la banca JPMorgan in urma unei intelegeri amiabile record, de 13 miliarde de dolari, a institutiei de credit cu autoritatile americane intr-un caz similar. Agentia Federala pentru Finantarea Locuintelor ar incasa 4 miliarde de dolari din acordul cu JPMorgan, daca acesta se confirma.

Bank of America are cea mai mare potentiala expunere dintre cele 17 banci aduse in fata instantei de catre agetia federala, cu instrumente financiare in valoare totala de 57 de miliarde de dolari, fata de 33 de miliarde de dolari in cazul JPMorgan.

Royal Bank of Scotland are o expunere de 30 de miliarde de dolari si ar putea primi o amenda de mai multe miliarde de dolari, noteaza cotidianul britanic.

Printre institutiile de credit care ar putea primi amenzi mai mici se numara Credit Suisse, Goldman Sachs si Barclays. UBS, Citigroup si divizia financiara a General Electric au incheiat deja acorduri amiabile cu autoritatile.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1971 ori