Sfarsit de era: cardul de credit a expirat

Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 16:08
4058 citiri
Sfarsit de era: cardul de credit a expirat

Anul 2011 este inceputul sfarsitului pentru cardurile de credit, care vor patrunde incet si sigur pe drumul batut al tehnologiilor depasite.

"Cardul de plastic nu s-a schimbat de pe vremea discurilor de vinil. Acum a venit timpul sa patrunda in era digitala", spune CEO-ul Isis, una din cele mai importante retele de mobile payment, citat de CNN Money.

Desi companiile au mai experimentat platile mobile fara contact fizic, facute prin simpla trecere a telefonului prin fata aparatului POS, 2011 este anul in care se asteapta ca aceasta tehnologie sa explodeze.

In acest an, vor fi livrate milioane de smartphone-uri capabile sa faca plati fara contact.

Specialistii estimeaza ca tranzactiile facute prin "pay-by-phone" vor atinge 22 de miliarde de dolari, in 2015.

Companii precum Visa, MasterCard, Google, Bank of America si Citi sunt in perioada de testare a modalitatii de plata mobila "contactless", iar analistii se asteapta ca primele portofele "mobile" sa apara la sfarsitul acestui an.

" 2011 va fi un an foarte interesant, in ceea ce priveste platile mobile. Va fi ca in Vestul Salbatic, toti jucatorii vor incerca sa se pozitioneze cat mai bine in noul peisaj", a afirmat unul din vicepresedintii Bank of America, care urmeaza sa lanseze propriul portofel digital in 2011.

Acest "portofel de pe mobil" va permite consumatorilor sa stocheze informatiile de pe mai multe carduri, sa faca plati la o simpla miscare a smartphone-ului si sa primeasca cupoane de reducere pe retelele de socializare. In viitor, ar putea tine loc si de permis de conducere.

Odata cu aparitia noilor tehnologii de plata se va dezvolta si un nou tip de ATM. Va fi suficient sa treci telefonul prin fata bancomatului pentru a retrage sume de bani din cont.

Mobilitatea aduce cu sine si o serie de dezavantaje. Cu cat stocam mai multe informatii pe un smartphone, cu atat e mai periculos daca il pierdem.

Mai mult decat atat, ciber-infractorii incep deja sa migreze de pe Web pe device-urile mobile.

"Oricat de puternic va fi sistemul de securitate pe sistemele de mobile banking sau plati mobile, intotdeauna va exista cineva care sa gasesca o cale sa-l pacaleasca", a spus un expert in securitate digitala, pentru CNN Money.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#card de credit, #credit card, #mastercard, #mobile payment, #portofel electronic, #smartphone, #visa , #stiri Bank of America