Problemele din sectorul bancar american depasesc criza

Luni, 14 Septembrie 2009, ora 12:28
1686 citiri
Problemele din sectorul bancar american depasesc criza

Autoritatile americane nu au reusit sa rezolve problemele din sectorul bancar, iar acestea sunt, in prezent, mai mari decat inainte de prabusirea Lehman Brothers, a declarat Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel pentru Economie, citat de Bloomberg.

"In SUA si alte state, bancile prea mari pentru a fi lasate sa se prabuseasca au devenit si mai mari. Problemele sunt mai mari decat erau in 2007, inainte de criza", a spus Stiglitz intr-un interviu.

La doar un an de la prabusirea Lehman Brothers, activele Bank of America au crescut, cele ale Citigroup au ramas intacte, in timp ce, in Marea Britanie, Lloyds Banking Group, partial nationalizata, a preluat HBOS.

Grupul financiar francez BNP Paribas a achizitionat activele bancare ale Fortis din Belgia si Luxemburg.

Stiglitz considera ca Statele Unite nu vor lua masuri de reducere a dimensiunilor marilor giganti financiari, din cauza dificultatilor de ordin politic, insa spera ca liderii G20 sa convinga autoritatile americane la masuri mai ferme.

Liderii G20 se vor intalni pe 24-25 septembrie la Pittsburgh, SUA, pentru a discuta situatia economiei mondiale.

Totodata, ministrii de Finante ai tarilor G20, au stabilit in urma cu doua saptamani, in timpul reuniunii de la Londra, premergatoare celei din SUA, principiile de baza ale unui nou cadru de reglementari pentru institutiile financiare.

 

#active, #banci, #brothers, #criza, #lehman, #probleme , #stiri Bank of America