Pretul petrolului se stabilizeaza sub nivelul de 46 dolari/baril

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 10:27
1268 citiri
Pretul petrolului se stabilizeaza sub nivelul de 46 dolari/baril

Pretul petrolului s-a stabilizat astazi sub nivelul de 46 dolari/baril, dupa o scadere de aproape 9% in sedinta anterioara, in contextul in care traderii au asteptat sa primeasca noi semnale legate de cerere din datele economice, corporatiste si petroliere din Statele Unite, relateaza Reuters.

Atentia a revenit asupra starii economiei celui mai mare consumator de energie din lume, dupa ce Bank of America, cea mai mare banca din Statele Unite, a afisat o crestere a creditelor neperformante, ceea ce a dus la deprecierea actiunilor si la ieftinirea marfurilor.

Bursele asiatice
au urmat tendinta pietelor americane, in timp ce valoarea titlurilor de stat a crescut, in contextul in care investitorii au evitat activele riscante si s-au indreptat spre investitiile sigure.

Petrolul "light sweet", cu livrare in mai, s-a ieftinit cu 6 centi, la 45,82 dolari/baril, dupa ce a pierdut luni 4,45 dolari, in timp ce pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, a crescut cu 4 centi, la 49,90 dolari/baril.

"Se pare ca investitorii incearca sa isi formeze o imagine clara in ceea ce priveste datele economice si rezultatele financiare din Statele Unite.

Sunt in continuare putin nesiguri daca acesta este nivelul minim al pietei sau daca scadereile vor continua", a declarat Ben Westmore, analist in cadrul National Australia Bank.

Petrolul s-a tranzactionat in ultima luna intr-un interval restrans de 46-55 dolari/baril, dupa ce s-a scumpit constant de la nivelul de circa 35 dolari/baril inregistrat la mijlocul lunii februarie, sustinut de sperantele de revenire economica si de decizia Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) de a reduce productia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#petrol, #investitori, #productie, #energie, #consumatori , #stiri Bank of America