Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

"Pacatele" se intorc impotriva bancilor: Vechile litigii aduc pierderi la Bank of America

"Pacatele" se intorc impotriva bancilor: Vechile litigii aduc pierderi la Bank of America


Bank of America (BofA) a inregistrat, in primul trimestru al anului, pierderi de 514 milioane de dolari, dupa ce a fost nevoita anul trecut, sa plateasca sase miliarde de dolari pentru incheierea unui litigiu.

Banca a raportat aceasta pierdere la finalul primului trimestru din 2014, dupa ce in acelasi interval din anul precedent a obtinut un profit de 1,1 miliarde de dolari, informeaza Reuters.

Veniturile raportate de banca americana pentru intervalul mentionat au scazut cu 3,8%, la 22,66 miliarde de dolari, insa au depasit estimarile analistilor, care prognozau ca se vor ridica la 22,33 miliarde de dolari.

Anul trecut, Bank of America a inregistrat cele mai bune performante financiare de la declansarea crizei modiale, anuntand ca a obtinut un profit net de 11,4 miliarde de dolari, care este cel mai mare din 2007.

Bank of America a anuntat la finele lunii martie ca profitul brut va fi mai mic cu aproape 3,7 miliarde de dolari, in urma acordului incheiat cu Federal Housing Finance Agency.

BofA a platit 6 miliarde de dolari pentru incheierea unui litigiu cu Federal Housing Finance Agency si a altor probleme ipotecare in primele trei luni ale acestui an, comparativ cu 2,2 miliarde de dolari, in primul trimestru din 2013.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1744 ori