Merrill Lynch a afisat pierderi de 15,84 mld dolari

Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 16:09
1860 citiri
Merrill Lynch a afisat pierderi de 15,84 mld dolari

Banca de investitii americana Merrill Lynch a inregistrat pierderi de 15,84 miliarde dolari in trimestrul al patrulea, care le depasesc pe cele de 15,31 miliarde anuntate anterior de Bank of America, institutie ce a preluat Merrill Lynch, potrivit Les Echos.

In cadrul unui document transmis autoritatilor de reglementare, Merrill Lynch explica reevaluarea printr-un "esec sau un ansamblu de esecuri la nivel de control intern in ceea ce priveste calculul conturilor" trimestriale si anuale.

Bank of America, institutie ce a preluat la inceputul anului banca de investitii, anuntase la jumatatea lui ianuarie o scadere cu 73% a profitului net din 2008, la 4 miliarde de dolari, ca urmare a pierderilor imense ale Merrill Lynch.

Banca beneficiase, de altfel, de o noua recapitalizare de 20 miliarde dolari din partea puterilor publice.

Cele doua institutii fac, de asemenea, obiectul unei urmariri judiciare colective, pentru ca nu si-au informat actionarii despre pierderile Merrill Lynch inainte de fuziunea celor doua banci.

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#Merrill Lynch, #investitii, #pierderi, #dolari, #miliarde, #Bank of America , #stiri Bank of America