Membrii G20 vor face o lista cu 20 de banci, ale caror falimente ar produce riscuri la nivel mondial

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 14:19
1326 citiri
Membrii G20 vor face o lista cu 20 de banci, ale caror falimente ar produce riscuri la nivel mondial

Sefii de state si de guverne ale tarilor din G20, care se reunesc joi la Seul, vor alcatui o lista cu 20 de banci, printre care Deutsche Bank, Citigroup si UBS, ale caror eventuale falimente ar putea avea repercursiuni asupra sistemului financiar mondial, potrivit Financial Times (FT), citat de AFP, precizeaza Mediafax.

Membrii G20 vor cere autoritatilor nationale sa fie atente in special la companiile prevazute de aceasta lista.

Proiectul documentului, elaborat de Consiliul de Stabilitate Financiara, include bancile Deutsche Bank (Germania), Bank of America-Merrill Lynch, Citigroup, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley (SUA), Barclays, HSBC, Royal Bank of Scotland, Standard Chartered (Marea Britanie), RBC (Canada), Santander, BBVA (Spania), BNP Paribas, Societe Generale (Franta), Mitsubishi UFJ, Mizuho, Nomura, Sumitomo Mitsui (Japonia), ING (Olanda), Credit Suisse si UBS (Elvetia).

Unele din aceste companii ar putea fi retrase de pe lista finala, noteaza AFP.

Cu toate acestea, membrii G20 nu vor ajunge, probabil, la un acord in privinta coordonarii unui plan international de actiune pentru gestionarea falimentelor.

Ei vor alcatui, insa, o a doua lista, cu bancile cu importanta pentru economiile de origine, dar care comporta riscuri mai reduse pentru restul lumii.

"Liderii politici si autoritatile din domeniu au ajuns la concluzia ca o abordare globala armonizata a problemei bancilor falimentare este o provocare prea complexa", au declarat surse apropiate situatiei, citate de publicatia britanica.

Membrii G20 vor amana luarea unei decizii referitoare la implementarea, la nivel mondial, a unor reguli legate de fondurile proprii suplimentare ale bancilor cu importanta sistemica, mentioneaza FT. 

Băncile se întrec să împrumute statul român. O nouă licitație la Ministerul Finanțelor
Băncile se întrec să împrumute statul român. O nouă licitație la Ministerul Finanțelor
Ministerul Finanțelor a împrumutat marți, 23 iulie, 45 de milioane de lei de la bănci, în a doua licitație organizată în această săptămână. Ofertele primite de la instituțiile...
#banci, #falimentare, #g20, #lista , #stiri Bank of America

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Putin a infiltrat un cal troian într-un stat NATO: 60 de ani va depinde de Rusia
  2. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  5. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  6. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  7. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  8. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  9. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"
  10. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere