JPMorgan este cea mai puternica banca din lume

Miercuri, 24 Iunie 2009, ora 11:11
1449 citiri
JPMorgan este cea mai puternica banca din lume

JPMorgan este considerata cea mai puternica banca a lumii, conform unui clasament realizat de revista de specialitate The Bankers, in timp ce Royal Bank of Scotland (RBS) a suferit cea mai mare pierdere a sectorului bancar, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Pierderea de 59,3 miliarde dolari inregistrata de RBS in 2008 a eclipsat orice alt rezultat negativ de pe piata bancara mondiala, inclusiv pierderea de 53 miliarde de dolari a Citigroup si cea de 47,8 miliarde de dolari a bancii Wells Fargo, scrie The Banker.

Profiturile bancare pe plan mondial au scazut cu 85% in 2008, la 115 miliarde dolari, fata de cele 781 miliarde obtinute in 2007, iar randamentul capitalului investit s-a prabusit la 2,69%, fata de nivelul anterior de 20%.

JPMorgan a ocupat locul intai in clasamentul celor mai puternice 1.000 de banci pe plan mondial, in 2007 grupul american ocupand pozitia a patra.

Acest clasament, care este realizat inca din anii 1970, se bazeaza pe analizarea soliditatii capitalului sau a cantitatii de capital de rang intai detinut.

Bank of America a ocupat locul secund, iar pe locurile trei si patru au venit Citigroup si RBS, cele trei banci ocupand aceste locuri in ciuda dificultatilor financiare prin care au trecut in ultimul an.

JPMorgan s-a extins si s-a intarit prin preluarea rivalilor Bear Stearns si Washington Mutual iar Bank of America a castigat mult prin achizitia bancii Merrill Lynch.

HSBC a cazut pe locul cinci dupa ce anul trecut ocupase prima pozitie, insa a fost singurul grup bancar dintre primele cinci care nu a primit sprijin guvernamental, putand ocupa pozitia a cincea in cazul in care ajutorul guvernamental nu ar fi luat in considerare.

Mitsubishi UFJ a fost cea mai bine plasata banca asiatica, de pe locul sapte, inaintea bancii chineze ICBC, de pe locul opt. ICBC a fost cea mai profitabila banca in 2008, obtinand castiguri de 21,3 miliarde dolari, estimeaza The Banker.

Cele mai profitabile cinci banci din lume au fost din China sau Spania.

Pe locul doi al clasamentului profitabilitatii, dupa ICBC, s-a clasat China Construction Bank, cu un profit de 17,5 miliarde dolari, urmata de Santander (15,8 miliarde dolari), Bank of China (12,6 miliarde dolari) si BBVA (9,6 miliarde dolari). 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#banci, #capital, #investitii, #profit , #stiri Bank of America