Deutsche Bank, anchetata pentru mintirea agentiilor de rating

Vineri, 14 Mai 2010, ora 00:20
1801 citiri
Deutsche Bank, anchetata pentru mintirea agentiilor de rating

Deutsche Bank a confirmat joi ca se afla intre bancile vizate de o ancheta penala preliminara in SUA, pentru ca ar fi furnizat informatii false agentiilor de rating in scopul cresterii artificiale a ratingurilor unor valori mobiliare ipotecare, si isi sustine nevinovatia, informeaza Mediafax.

"Pornim de la principiul ca banca a procedat corect si cooperam cu autoritatile in scopul confirmarii acestei pozitii", a declarat purtatorul de cuvant al Deutsche Bank.

El s-a referit la un articol din New York Times potrivit caruia opt banci cu operatiuni internationale sunt investigate de catre procuratura generala din New York.

Potrivit publicatiei, bancile anchetate sunt Goldman Sachs, Morgan Stanley, UBS, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Credit Agricole si Merrill Lynch, cea din urma controlata acum de gigantul Bank of America.

Wall Street Journal a relatat, miercuri, ca mai mult de 12 institutii financiare sunt supuse unor investigatii similare de catre Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare. 

#deutsche bank, #agentii de rating , #stiri Bank of America