Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cele mai mari banci din lume au pierdut un trilion de dolari din cauza crizei

Cele mai mari banci din lume au pierdut un trilion de dolari din cauza crizei

Cele mai mari banci europene si americane au pierdut peste 1 trilion de dolari din cauza activelor toxice si creditelor neperformante, de la inceputul crizei, in 2007.

In perioada 2007 - 2010, se estimeaza ca pierderile vor ajunge la suma de 2,8 de trilioane de dolari, potrivit Fondului Monetar International, relateaza Reuters.

Bancile din Statele Unite vor pierde un trilion de dolari, in timp ce bancile din Europa vor inregistra pierderi de 1,8 trilioane de dolari.

Cele mai mari pierderi le-a avut Citigroup, in valoare de 114,3 miliarde de dolari, urmata de Wachovia Corp (care a fost cumparata de Wells Fargo la sfarsitul anului trecut), cu pierderi de 77,4 de miliarde de dolari.

Top 5 este completat de Merrill Lynch (63,7 miliarde de dolari), HSBC (63,5 miliarde de dolari) si Bank of America (58,5 miliarde de dolari).

Dintre bancile care sunt prezente si pe piata din Romania, in afara de Citi, RBS a inregistrat pierderi de 50,1 miliarde de dolari, Unicredit de 11 miliarde de dolari si ING de 9,5 miliarde de dolari.

De asemenea, Intesa Sanpaolo a pierdut 8,7 miliarde de dolari, Societe Generale (actionarul BRD) 8,5 miliarde de dolari, iar Erste Bank (actionarul BCR) 4,6 miliarde de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1459 ori